fator
New member
Kalbi gençleştiriyor, krizi önlüyor! Günde sadece 3 adet tüketmek yeterli16.10.2022 15:40 Son Güncelleme: 16.10.2022 15:43
Başta lahana, ıspanak ve karalahana olmak üzere yeşil yapraklı sebzelerin tamamı vitamin, mineral ve antioksidan yönü oldukça zengindir.
İçlerinde bağcıklı yüksek K vitamini miktarı sayesinde arterleri koruyarak kan pıhtılaşmasını bile desteklemeye yardımcı olurlar.
Ek olarak yeşil yapraklı sebzelerin içerisinde bağcıklı perhiz nitratlar bile kan basıncını düşürür, arteriyel sertliği azaltır ve kan damarlarını kaplayan hücrelerin işlevini iyileştirmeye yardımcı olur.
Toplamda yapılan sekiz farklı çalışmanın tahlil edildiği tek batılılaşmak yeşil yapraklı sebze tüketimi ile kalp sağlığının iyileşmesi arasında aracısız tek ilişki olduğu anlaşılmıştır.
Yaklaşık 30 1000 kadının katıldığı farklı tek araştırmada ise yeşil yapraklı sebze tüketiminin önemli ölçüde kroner kalp hastalığı riskini düşürdüğü gözlemlenmiştir.
TAM TAHILLI GIDALAR
Tam tahıllı gıda söylemek tahılın yenilebilir açısından zengin olan üç bölümünü dahi içermesi anlamına gelir.
Bunlar;
öz, kabuk denilen kepek kısmı ve endosperm olarak adlandırılır.
Kalp krizini önlüyor! Her gün 3 tane tüketmek kalbi en rengi 15 yaş gençleştiriyor
En yaygın tam tahıllı gıdalar ise şöyledir;-
Tam buğday
Esmer pirinç
Yulaf
Çavdar
Arpa
Karabuğday
Kinoa
Rafine karbonhidratlar koroner kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini arttırmaktadır.Tam tahıllılar ise tersine kalp için ideal koruyuculardır.
Bu gıdalardan günde 1 ya bile 2 porsiyon fazla tüketmek kalp hastalıklarına yakalanma riskini %10 ila 20 oranında azaltıp arttırabilir.
Yapılan sayı çalışmanın sonucunda henüz fazla tam tahıllı gıda tüketmenin kalp sağlığına faydalı olabileceği anlaşılmıştır.
45 çalışmanın incelendiği tek analizde günde üç porsiyon ya bile henüz fazla tam tahıllı gıda tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini %22 oranında azalttığı ortaya çıkmıştır.
Tam tahılların yanı sıra rengi yağlı süt ürünlerinin ve yosun bazlı gıdaların tüketimi normal sınırlar içerisinde sodyum yönü zengin tek arıcı şeklinin benimsenmesi ise hipertansiyonun düşürülmesi ve önlenmesinde ciddi etkiler yaratabilmektedir.
Tam tahıllı tek ürün satın alırken içindekiler etiketini titiz okumak oldukça önemlidir.
Tam tahıl ya bile tam buğday gini ifadeler ürünün tam tahıllı olduğunu gösterirken buğday unu ve sayı tahıllı gibi ifadeler ürünün tam tahıllı olmayacağı anlamına gelebilir.
SARIMSAK
Sarımsak yüzyıllardan festekiz türlü hastalıkların tedavisinde kullanılan mucize besinlerden biridir.
Son yıllarda yapılan tetkikat ise güçlü tıbbi özelliklerini doğrular niteliktedir.
Aynı şekilde sarımsağın kalp sağlığını iyileştirmede dahi önemli tek rol oynadığı gözlemlendi.
Yapılan tek batılılaşmak 24 hafta süresince günde 600-1,500 mg dozlarda sarımsak özü tüketmenin kan basıncını düşürmede reçeteli tek ilaç kadar etkili olduğu ortaya artık.
Bu noktada sarımsağı çalın tükettiğinizden veya ezdiğinizden emin olun ve pişirmeden önce az an bekletin.
Bu, potansiyel sağlık yararlarını en üst düzeye çıkararak allisin oluşumuna izin verir.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Başta lahana, ıspanak ve karalahana olmak üzere yeşil yapraklı sebzelerin tamamı vitamin, mineral ve antioksidan yönü oldukça zengindir.
İçlerinde bağcıklı yüksek K vitamini miktarı sayesinde arterleri koruyarak kan pıhtılaşmasını bile desteklemeye yardımcı olurlar.
Ek olarak yeşil yapraklı sebzelerin içerisinde bağcıklı perhiz nitratlar bile kan basıncını düşürür, arteriyel sertliği azaltır ve kan damarlarını kaplayan hücrelerin işlevini iyileştirmeye yardımcı olur.
Toplamda yapılan sekiz farklı çalışmanın tahlil edildiği tek batılılaşmak yeşil yapraklı sebze tüketimi ile kalp sağlığının iyileşmesi arasında aracısız tek ilişki olduğu anlaşılmıştır.
Yaklaşık 30 1000 kadının katıldığı farklı tek araştırmada ise yeşil yapraklı sebze tüketiminin önemli ölçüde kroner kalp hastalığı riskini düşürdüğü gözlemlenmiştir.
TAM TAHILLI GIDALAR
Tam tahıllı gıda söylemek tahılın yenilebilir açısından zengin olan üç bölümünü dahi içermesi anlamına gelir.
Bunlar;
öz, kabuk denilen kepek kısmı ve endosperm olarak adlandırılır.
Kalp krizini önlüyor! Her gün 3 tane tüketmek kalbi en rengi 15 yaş gençleştiriyor
En yaygın tam tahıllı gıdalar ise şöyledir;-
Tam buğday
Esmer pirinç
Yulaf
Çavdar
Arpa
Karabuğday
Kinoa
Rafine karbonhidratlar koroner kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini arttırmaktadır.Tam tahıllılar ise tersine kalp için ideal koruyuculardır.
Bu gıdalardan günde 1 ya bile 2 porsiyon fazla tüketmek kalp hastalıklarına yakalanma riskini %10 ila 20 oranında azaltıp arttırabilir.
Yapılan sayı çalışmanın sonucunda henüz fazla tam tahıllı gıda tüketmenin kalp sağlığına faydalı olabileceği anlaşılmıştır.
45 çalışmanın incelendiği tek analizde günde üç porsiyon ya bile henüz fazla tam tahıllı gıda tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini %22 oranında azalttığı ortaya çıkmıştır.
Tam tahılların yanı sıra rengi yağlı süt ürünlerinin ve yosun bazlı gıdaların tüketimi normal sınırlar içerisinde sodyum yönü zengin tek arıcı şeklinin benimsenmesi ise hipertansiyonun düşürülmesi ve önlenmesinde ciddi etkiler yaratabilmektedir.
Tam tahıllı tek ürün satın alırken içindekiler etiketini titiz okumak oldukça önemlidir.
Tam tahıl ya bile tam buğday gini ifadeler ürünün tam tahıllı olduğunu gösterirken buğday unu ve sayı tahıllı gibi ifadeler ürünün tam tahıllı olmayacağı anlamına gelebilir.
SARIMSAK
Sarımsak yüzyıllardan festekiz türlü hastalıkların tedavisinde kullanılan mucize besinlerden biridir.
Son yıllarda yapılan tetkikat ise güçlü tıbbi özelliklerini doğrular niteliktedir.
Aynı şekilde sarımsağın kalp sağlığını iyileştirmede dahi önemli tek rol oynadığı gözlemlendi.
Yapılan tek batılılaşmak 24 hafta süresince günde 600-1,500 mg dozlarda sarımsak özü tüketmenin kan basıncını düşürmede reçeteli tek ilaç kadar etkili olduğu ortaya artık.
Bu noktada sarımsağı çalın tükettiğinizden veya ezdiğinizden emin olun ve pişirmeden önce az an bekletin.
Bu, potansiyel sağlık yararlarını en üst düzeye çıkararak allisin oluşumuna izin verir.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.